lundi 21 octobre 2013

Coil : belangrijke A.V. van woensdag 6 november 2013

Pour le texte en français descendre (scroller) vers le bas

Coil : Algemene Vergadering van woensdag 6 november 2013 om 11u.

Voor een verslag van de A.V. zie het Franstalige gedeelte hieronder.

---------------------------------------------------------------------------

Uiterst belangrijke vergadering voor de toekomst van Coil.  Unieke kans om de raad van bestuur te vervangen.

Een aanzienlijke groep aandeelhouders heeft om een algemene vergadering gevraagd ten einde een nieuwe raad van bestuur te verkiezen, die zal instaan voor een degelijk bestuur van COIL en waarde zal brengen voor de aandeelhouder. Het gaat om aandeelhouders die belegd hebben met eigen middelen. Na 4 jaar stilte werd de blog opnieuw geactiveerd.

Het is niet zoals de CEO Tim Hutton, vertegenwoordiger van FMI die een jaarlijkse vergoeding van 800.000 EUR krijgt. FMI beschikt over meer dan 336.449 stemrechten die hen geen euro gekost hebben.

Als de toekomst van COIL u ter harte gaat, dan is het NU dat er iets moet gedaan worden. Oproep tot de aandeelhouders, kom naar de algemene vergadering van 6 november 2013 om 11u te Landen (België).

Om geldig te kunnen stemmen moet u in elk geval uw aandelen deponeren en blokkeren bij uw makelaar of bank en dit minstens 5 dagen voor de A.V., dus voor donderdag 31 oktober.

Tim Hutton heeft het ons weer moeilijk gemaakt door heel weinig tijd te laten om de aandeelhouders te verwittigen. De oproep tot deze A.V. is verschenen in De Tijd en l’Echo op zaterdag 19 oktober.

Het duo Tim Hutton en Jim Clarke, de voorzitter van de RvB sinds 2010, beheren Coil enkel in hun eigen voordeel en ten nadele van alle aandeelhouders. Zo was Jim Clarke de hoofdaandeelhouder van United Anodisers, een Engels bedrijf dat door Coil in 2007 werd opgekocht. Coil heeft het eind 2011 doorverkocht aan Clarke tegen een veel lagere prijs. Sindsdien heeft dit bedrijf belangrijke winsten gemaakt en dividenden uitgekeerd.

Coil heeft nooit dividenden uitgekeerd sedert haar IPO. Jim Clarke had een schuld van 1 miljoen £ tegenover Coil, te vereffenen in 7 jaar tijd. Deze schuld werd in 2012 teruggebracht tot 475.000 £ dankzij een actualiseringsgraad van 23% ! indien hij het volledig bedrag in één keer zou terugbetalen in 2012, wat de RvB goedgekeurd heeft.

Indien u een kopie wenst van de oproep tot deze algemene vergadering met de volledige dagorde en/of andere info ivm deze A.V., gelieve een mail te sturen naar anodin@skynet.be

Oproeping en dagorde van de algemene vergadering :
Pagina 1 :
Pagina 2 :
Pagina 3 :

Maes Laurent, een Belgische aandeelhouder van Coil sinds 1998

--------------------------------------


Gemeenschappelijke actie van beleggersactivisten
Een groep aandeelhouders vertegenwoordigd door Meester S. Bertouille van advocatenkantoor Everest Law heeft een dringende algemene vergadering geëist. Deze zal doorgaan op 6 november 2013.
Ze beogen het ontslag van de voorzitter, Jim Clarke, en van de bestuurder Patrick Chassagne. Ze wensen deze te vervangen door drie nieuwe bestuurders, Lindsay Hill, Paul Hogarth en Clemente Gonzalez Soler (Directeur generaal en eigenaar van Alibérico).
Foto van  Clemente Gonzalez Soler : 

Foto van Lindsay Hill :


Ze zijn niet tevreden over het beheer van het bedrijf gedurende de laatste jaren en willen een structuurwijziging die het volgende toelaat :

  • Een volledige analyse van de strategie en van het uitvoerend management            
  • Een onderzoek betreffende de verkoopsvoorwaarden van United Anodisers, de anodiseringsinstallatie van Coil in het Verenigd Koninkrijk aan een bedrijf dat onder toezicht staat van de voorzitter, Jim Clarke 
  • Een onderzoek betreffende de vergoedingen en de activiteiten van de CEO

Waarom een dergelijke actie ?
1.- Belangenconflict voor Jim Clarke, voorzitter v/d raad van bestuur van Coil
Aanvankelijk heeft Coil de anodiseringsvestiging United Anodisers (zie website) in het Verenigd Koninkrijk gekocht voor een bedrag van 5,5 miljoen €. Op 19 december 2011, kondigde Coil de overdracht aan van deze eenheid aan een privé investeerder tegen een prijs dat geheim werd gehouden. Coil legde uit dat, voor het boekjaar afgesloten in december 2010, de omzet in het Verenigd Koninkrijk 4,8 miljoen € bedroeg en het operationeel verlies bijna 400.000 € Hierdoor was er een minwaarde die tussen 2 en 2,5 miljoen € kon geschat worden. zie persbericht
In werkelijkheid werd deze eenheid verkocht aan een bedrijf dat onder toezicht stond van de voorzitter van Coil, Jim Clarke. Bovendien lieten de gecertificeerde jaarrekeningen, afgesloten 12 dagen na de aankondiging van de verkoop, een omzetcijfer zien van 6,558 miljoen £ en een nettowinst van 675.000 £.
Uit de geauditeerde jaarrekeningen van Coil voor 2011 en 2012 blijkt duidelijk dat het bedrag dat effectief gestort werd voor de activiteiten in Engeland slechts 1,9 miljoen £ bedroeg en dat de minwaarde oploopt tot meer dan 3,5 miljoen €.
Gedurende het jaar 2012 heeft United Anodisers dividenden uitbetaald ten bedrage van 1.252.000 £, geïnd door EMC Properties, een bedrijf onder toezicht van Jim Clarke, de voorzitter van Coil.
Het overgedragen bedrijf heeft de naam behouden van United Anodisers, wat verwarring veroorzaakt voor de markt en bij de klanten.

Een onderzoek aangaande de omstandigheden bij deze verkoop en de weerhouden waarde is noodzakelijk.


In 2012 hebben de bedrijven van Jim Clarke, voorzitter van Coil, de activa aangeworven van het bedrijf Ital finish (zie website) met inbegrip van de anodiseringsvestiging, die ondertussen hersteld en productief is (zie persbericht).
De groep United Anodisers, onder toezicht van Jim Clarke, de voorzitter van Coil, beschikt derhalve over productiefabrieken die hem toelaten met Coil te concurreren.
Dit brengt een heel ernstige belangenconflict mee en brengt de voorzitter van Coil, Jim Clarke, in een onhoudbare positie.
2. Vergoeding van de CEO en uitgifte van nieuwe aandelen
Wij zijn van oordeel dat de CEO, Finance & Management International (FMI) NV/SA, met Tim Hutton als permanente vertegenwoordiger, heel duidelijk teveel wordt betaald.
Coil heeft in zijn balans van 2012 vermeld dat de CEO een vergoeding had ontvangen van 816.000 €.  Dit bedrag is niet evenredig met het huidige activiteitenvolume van Coil en onverenigbaar met zijn prestaties.
De raad van bestuur heeft op 23 oktober 2013 via een bonus een wezenlijke participatie van 143.864 nieuwe aandelen aan de CEO toegekend, en dit ondanks het verzet van één van de bestuurders (Philip Hughes), en de hierbij behorende stemrechten. Dit werd juist voor de komende algemene vergadering van 6 november toegekend, waarbij de rechten van de huidige aandeelhouders met de voeten worden getreden. Hiervoor beweren ze voort te gaan op rechten toegekend aan de raad van bestuur inzake toegestaan kapitaal. (waarbij vergeten wordt dat het de algemene vergadering alleen is die mag beslissen over de vergoeding van de bestuurders). Zie persbericht
Om dit te beletten heeft Philip Hughes op 24 oktober 2013 een actie in kort geding ingediend bij de handelsrechtbank van Brussel. Het gerechtshof heeft aanvaard om de zitting op 31 oktober vast te leggen, vóór de algemene vergadering.
De volledige structuur inzake vergoeding en voordelen allerhande moet het voorwerp uitmaken van een audit en een grondige herziening.
3. - Strategie van het bedrijf en financiële prestaties
Coil is wereldleider van de continue anodisering, nochtans bedraagt haar beurskapitalisatie slechts 6,5 miljoen €.
De koers van het aandeel blijft onder de 5 euro.
Er werd geen enkele dividend uitbetaald sinds de beursintroductie 17 jaar geleden.
De globale groeistrategie van het bedrijf en het volledig beheer moeten kunnen herzien worden.
Al de inlichtingen die te vinden zijn in deze tekst zijn beschikbaar bij openbare bronnen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Open brief van Andrew Reicher,  

voormalige bestuurder van Coil van 1989 tot augustus 2013 ivm zijn mening over het management van Tim Hutton en voorzitter Jim Clarcke n.a.v. de algemene vergadering van 6 november 2013 en noodzaak om een nieuw management aan te stellen : zie open brief in het Engels

------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

In de pers


Artikel op de website van beleggersblad Beurstips :
klik hier <Bent u nog aandeelhouder van Coil? >



Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire